Adrian Benchea

Viața prin ochii celorlalți

Taxi Verbiță, mulțumim pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități!

Taxi Verbiță, prin acceptarea câinelui însoțitor Max, ne oferiți noua persoane cu dizabilitate vizuala, dreptul la o viața independenta!
www.verbita.ro/taxi
Va mulțumim!
Prezența unui Câine cu HAMUL ALB pe spate care însoțește un nevazator într-un autovehicul taxi, nu este un moft ci, o necesitate.
„In ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră referitoare la asigurarea accesului in autovehiculele taxi ale companiei noastre, a persoanelor insotite de câini ghid, in conformitate cu dispoziţiile art. 64 alin. 5 din Legea 448/2006, va informam ca aceasta prevedere legala are un character derogator de la dispoziţiile Legii Taximetriei si ale normelor de aplicare, care stipulează faptul ca in autovehiculele taxi nu este permis accesul persoanelor cu animale.
Având in vedere faptul ca Legea 448/2006 stabileste obligativitatea asigurării accesului animalelor ghid in autovehiculele taxi si pentru a preîntâmpina abuzul din partea persoanelor care sunt insotite de alte animale decât cele ghid, va rugam, ca la solicitarea şoferului de taxi, sa prezentaţi documentul doveditor al calitatii de câine ghid si totodata sa respectaţi instrucţiunile şoferului.”

Raspuns la solicitarea dvs.
in urma solicitarii dvs. am pus in atasament raspunsul Companiei de Taxi Verbita.

„Subscrisa SC VERBITA SRL, cu sediul principal in Arad C-lea Aurel Vlaicu nr. 282, inregistrata la Registrul Comerţului sub nr. J 02/1412/1994, având Cod Fiscal RO 6412388 si cont nr. RO61BITRAR1ROL012628CC01 deschis la Banca Italo-Romena Arad reprezentată legal prin director general Verbiţă Mihaiţă, si director taxi dl. Gabriel Grizak, va formulam si va inaintam prezenta ADRESA DE RĂSPUNS:
In primul rând ţinem sa va mulţumim pentru spiritul civic de care dati dovada sesizandu- ne cu privire la aspectele zilnice ale activitatii Companiei de taxi Verbita.

Pentru compania noastra orice recomandare primita din partea clienţilor nostri este tratata cu deosebit interes si putem sa spunem ca acestea se materializează întotdeauna ín proceduri interne ce au menirea sa vina in sprijinul angajaţilor nostri, in vederea oferirii unor servicii de inalta calitate si profesionalism de care sa beneficieze toti clienţii.

Având in vedere sesizarea facuta, va putem informa ca aceasta a fost tratata cu deosebit interes si prin urmare au fost implementate proceduri interne ce au scopul de a inlatura orice situatie ce poate produce disconfort clienţilor nostri, clienti printre care ne bucuram ca va numarati si dumneavoastră.

In ceea ce priveşte protecţia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Compania de taxi Verbita, in temeiul dispoziţiilor legale si nu in ultimul rand pentru a veni in sprijinul clienţilor, a initiât un amplu proces de implementare a procedurilor referitoare la respectarea drepturilor persoanelor cu handicap, in acest sens atat personalul dispeceratului taxi cat si şoferii de taxi, sunt pregatiti cu privire la procedurile ce trebuie urmate in vederea protejării drepturilor persoanelor cu handicap.

Pe aceasta cale va comunicam faptul ca societatea noastra, prin organele de conducere a stabilit constituirea unei flote de autovehicule special echipate in vederea asigurării condiţiilor de transport ale persoanelor cu handicap.

In ceea ce priveşte solicitarea dumneavoastră referitoare la asigurarea accesul in autovehiculele taxi ale companiei noastre, a persoanelor insotite de câini ghid, in conformitate cu dispoziţiile art. 64 alin. 5 din Legea 448/2006, va informam ca aceasta prevedere legala are un character derogator de la dispoziţiile Legii Taximetriei si ale normelor de aplicare, care stipulează faptul ca in autovehiculele taxi nu este permis accesul persoanelor cu animale.

Având in vedere faptul ca Legea 448/2006 stabileste obligativitatea asigurării accesului animalelor ghid in autovehiculele taxi si pentru a preîntâmpina abuzul din partea persoanelor care sunt insotite de alte animale decât cele ghid, va rugam, ca la solicitarea şoferului de taxi, sa prezentaţi documentul doveditor al calitatii de câine ghid si totodata sa respectaţi instrucţiunile şoferului.

In acest sens, aducem la cunoştinţa persoanelor interesate ca animalului ghid nu ii este permis accesul pe bancheta din spate si nici pe scaunul din dreapta fata, ci trebuie sa stea pe podeaua autovehiculului, daca spaţiul ii permite, iar daca nu, in compartimentul de transport bagaje.

Facem precizarea faptului ca autovehiculele destinate prestării serviciului special pentru persoane cu handicap, prezintă acces direct de pe bancheta din spate a autovehiculului la compartimentul bagaje, persoana insotita de câinele ghid avand tot timpul contact direct cu acesta.

Totodata va rugam sa colaboraţi cu angajaţii societăţii noastre angrenaţi ín prestarea acestui serviciu, sa comunicati faptul ca aveţi cu dumneavoastră un câine ghid tocmai pentru a putea directiona un autovehicul taxi special echipat transportului.

De asemenea, va rugam sa aveţi ingaduinta cu privire la timpul de răspuns la comanda dumneavoastră, care poate fi considerabil mai lung întrucât din considerente de cost nu putem echipa toate autovehiculele taxi pentru transportul animalului ghid si deci va trebui sa directionam un autovehicul echipat corespunzător, ce se poate afla Ia o distanta mai mare de locul de imbarcare al dumneavoastră.

Referitor la faptul ca pot sa apara momente cand societatea noastra nu poate sa onoreze o comanda data, aceste momente apar ori de cate ori comenzile de taxi depasesc numărul de autovehicule disponibile. In acest sens regulile taximetriei ne obliga sa preluam comenzile in ordinea primirii lor si disponibilităţii taxiurilor, dar va asiguram ca vom face tot posibilul sa va răspundem la comanda intr-un timp optim.

In concluzie menţionam faptul ca am instituit toate aceste reguli deoarece legea taximetriei interzice transportul altor animale decât cele cu regim special in autovehiculele taxi destinate persoanelor, societatea noastra putând fi sanctionata de organele de control competente daca nu respecta aceste reguli.

Va mulţumim pentru fidelitate, îngăduintă si încrederea acordata si va dorim călătorie placuta!”
Arad,

Cu stima,
29.07.2016

SC „ VERBITA ”SRL Director General Verbita Mihaita

Director taxi Gabriel Grizak

Please follow and like us:

Adrian

 - 

Scrie un comentariu

Emailul este confidențial, spațiile obligatorii sunt marcate cu*