Adrian Benchea

Viața prin ochii celorlalți

La Arad, Concert de Anul Nou


Valsuri și polci de Johann şi Josef Strauss, dar și alte dansuri şi partituri de antren ieşite de sub aceleaşi semnături celebre, au deschis anul muzical 2017 la Filarmonica de Stat Arad. Totul în cadrul unui program pe care orchestra simfonică a Filarmonicii, dirijată de Cristian Neagu, l-a oferit publicului meloman.
„Gala Strauss a fost dominată de marile valsuri de concert – Geschichten aus dem Wienerwald, Künstlerleben, Lagunen Walzer sau An der schönen blauen Donau și pigmentată cu polcile rapide ale fraţilor Johann şi Josef Strauss – Éljen a Magyar!, Jokey Polka, Champagner Polka sau Sport Polka. Se regăsesc totodată în grupajele de dansuri ale serii gluma muzicală Perpetuum mobile, “galopantul” Banditen Galopp și supla și eleganta Tarantella, ópusuri care au știut să anime decenii de-a rândul balurile și saloanele Vienei.”
„Spiritul și strălucirea tradiţionalei gale imprimă astfel o notă cu totul specială celebrării Noului An muzical, care readuce încă odată frumusețea, energia, umorul și speranța “încriptate” în cele mai selecte dansuri ale secolului al XIX-lea”, este concluzia Filarmonicii de Stat Arad.

Please follow and like us:

Adrian

 - 

Scrie un comentariu

Emailul este confidențial, spațiile obligatorii sunt marcate cu*